Darabani.org

Cel mai nordic oraş de pe internetul românesc

Leon Dănăilă – Recordman mondial în neurochirurgie

66

Articol apărut în România Liberă în 2008.

Important: Doctorul Dănăilă poate fi găsit la spitalul Bagdasar-Arseni 021 334 30 05.

De 46 de ani, omul acesta cotrobăie, la propriu, prin capetele oamenilor. A deschis craniile şi a pipăit cu mâna creierele a peste 25.000 de inşi. Pe majoritatea i-a facut bine şi i-a redat societăţii. A operat mii de tumori şi anevrisme cerebrale. Practic, în intreaga lume, nimeni nu îi egalează nici măcar pe jumătate uriaşă experienţă. Îţi vine greu să crezi că provine dintr-o familie de ţărani săraci. Maică-sa avea patru clase, iar tatăl era neştiutor de carte. S-a născut la Darabani, judeţul Botoşani, în nordul extrem al ţării, cam pe-acolo unde se atârnă harta-n cui, şi a învăţat la Iaşi, Bucureşti şi New York. A împlinit 74 de ani, este medic şi din ’81 e şeful Secţiei de neurochirurgie vasculară de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.

Îl cheamă Leon Dănăilă şi i se spune “Sculptorul de creiere”.

A inceput sa repare la creierii oamenilor cand, practic, nu exista neurochirurgie in acceptiunea moderna a cuvantului. Este cel care a folosit primul in Romania aparatul “minune” numit “microscop operator”, care a revolutionat chirurgia vasculara. “Inainte, cand am inceput eu, in ’61,

era un chin. Se introducea un fir cu un beculet electric in capul omului, care lumina cat de cat anevrismul. Lumina era insuficienta. Vedeai oarecum, dar vasele sunt foarte mici. Scoteam tumora cu mana. Profesorul Arseni scotea tumora cu degetul. Era ingrozitor, creierul se umfla si rezultatele erau dezastruoase. Profesorul se enerva si tipa in sala de operatie. In balta aia de sange trebuia sa te concentrezi si sa faci hemostaza (n.r. – oprirea sangerarii) prin electrocoagulare”, povesteste profesorul Leon Danaila, seful sectiei a VII-a de Neurochirurgie Vasculara de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti. Cel mai tare in domeniu din tara si, de ce nu, din lume. Statisticile timpului spun ca, pe vremea aceea, din 1.000 de pacienti doar 300 supravietuiau operatiei. Rata de vindecare era si mai mica. Din supravietuitori doar 200 se vindecau. Ceilalti ramaneau cu paralizii, tulburari psihice marcante si afectiuni ale vorbirii.

Bisturiul lui Danaila vs dalta lui Brancusi
Sectia de chirurgie vasculara cerebrala si medulara de la Bagdasar-Arseni, infiintata in 1981 de doctorul Danaila, e unica in tara. Are sapte medici, din care patru opereaza efectiv pe creier leziuni vasculare. “Prin ’84-’85, am patruns asa, mai prin efractie, in arhiva clinicii de neurochirurgie a profesorului C-tin Arseni. Am facut o statistica a operatiilor de anevrisme cerebrale care sunt cele mai frecvente. Mortalitatea era de 49%. Iar in domeniul neurinoamelor de acustic sarea de 51%. Eu cu ajutorul microscopului operator am redus mortalitatea la anevrisme pana la 3-4% iar la neurinoame la 4%”, spune doctorul Danaila. Cu parul alb si niste sprancene stufoase, à la Mircea Albulescu, pare extrem de timid si fragil. Are un gen de distinctie caracteristica oamenilor de valoare. Iti vorbeste de parca ai fi cel putin egalul sau, daca nu chiar superior. Mainile, instrumentele maiestriei sale, nu i se odihnesc nici o clipa. Te-ai astepta sa vezi niste degete lungi, de pianist. Nu arata deloc asa. Sunt absolut normale. Numai ca bisturiul tinut de ele devine in sala de operatie precum dalta lui Brancusi.

Cinci-sase operatii zilnic de patru ori pe saptamana
In fiecare zi la patru dimineata e in picioare. De la patru si un sfert pana la sase fara un sfert citeste. La sase fix e la spital unde, pana la sapte, face vizita de dimineata. De la sapte la opt urmeaza consultatiile, iar dupa aceea intra in operatii. Cate cinci-sase pe zi, cu exceptia zilei de luni si a week-end-ului, cand intra in sala doar pentru urgente. Iese abia dupa-amiaza, dupa patru, dar uneori il prinde si sase. “Nu-i totul sa operezi mult, ci sa scoti un om valid, capabil sa munceasca”, e modest specialistul. Apoi din nou acasa, unde studiaza pana spre miezul noptii. A doua zi o ia de la capat. Toata viata a invatat. Altceva nu l-a interesat decat sa introduca tehnici noi in arsenalul terapeutic. Spune ca n-are copii pentru ca a avut prea mare grija de restul oamenilor. Singurul hobby ii este medicina. De baut n-a baut niciodata, iar de fumat s-a lasat din studentie. Cu toate astea ia apararea nicotinei: “Fumatul are si un rol pozitiv. Ma refer la memorie”, spune neurochirurgul. Singura alta preocupare, dar la un nivel minimal, e sportul. E stelist: “Becali e mai zapacit de fel, dar mai revigoreaza sportul cu banii lui”. Politica nu-i place defel, unica emotie in acest sens avand-o in decembrie ‘89. I-a trecut repede. Oamenii se imbolnaveau la fel ca inainte.

1.682 lei – salariul celui mai bun neurochirurg roman
Leon Danaila e invitat la toate congresele de specialitate care au loc in lume. Nu prea are el, insa, timp sa le onoreze pe toate. In urma cu cativa ani, in Grecia, a aflat ca un neurochirurg grec, pentru una sau doua operatii pe luna, de genul celor pe care el le face zilnic, castiga 80-90 de mii de euro. Dintr-un sertar scoate fluturasul de salariu. Luna trecuta a ridicat de la spitalul unde lucreaza de 46 de ani 1.682 lei net. Leon Danaila e medic primar neurochirurg, doctor in medicina, profesor universitar, academician si absolvent al Facultatii de Filozofie-Psihologie. A publicat 35 de carti. La 74 de ani, are un apartament cu patru camere pe langa Hala Traian si un Volkswagen de patru ani luat in rate. Sotia, farmacista de profesie, i-a murit anul trecut. A inmormantat-o la Darabani, acolo unde o scoala ii poarta numele, iar casa parinteasca i-a transformat-o primaria in casa memoriala.
Recunoaste ca pacientii mai vin la el cu “plicul”, dar nu multi pentru ca “sunt multi saraci”: “Le spun sa cumpere pentru spital, ca un fel de sponsorizari”.

Creiere de VIP-uri
In 46 de ani de meserie, le-a reparat capetele lui Ion Voicu, Eusebiu Camilar si chiar pe al fostului premier al lui Kim Ir Sen. “Atunci cand cu nord-coreeanul acela, mi-a fost tare frica: «Doamne-fereste, daca nu iese bine?». Ma pazeau zece coreeni care notau tot ce vorbeam si tot ce faceam. Avea o tumora de marimea unui ou de gaina pe meninge. S-a facut bine”, rasufla si acum usurat profesorul Danaila. Un alt episod tensionat a fost cand a trebuit sa-l consulte pe fostul presedinte al Algeriei, Houari Boumedienne. Individul facuse o hemoragie cerebrala in timpul unei vizite oficiale la Moscova si la cererea sotiei care aflase de faima lui Danaila a cerut sa fie consultat de romanasul nostru. Dar medicul n-a mai avut ce opera. Hemoragia atinsese cota maxima. Algerianul era in moarte cerebrala. VIP-urile au creierele la fel de sensibile ca ale oamenilor simpli.
Mazilirea discipolului
Destinul lui Leon Danaila a fost marcat de relatiile personale si profesionale dificile pe care le-a avut cu marele neurochirurg care a fost profesorul Constantin Arseni. La inceput profesorul Arseni ii daduse in grija o sectie deprimanta, cu paraplegici. Nu avea incredere in tanarul doctoras Danaila. Patru ani a stat acolo pana cand l-a dat pe spate pe profesor schimband diagnosticul unui pacient si facandu-l bine cu toate ca nimeni nu-i dadea vreo sansa. Apoi, a operat un pacient in sala in care opera Arseni. “Asistentele isi dadeau coate. «A venit si asta sa-si dea aere». Nu ma mai vazusera. L-am pus pe masa, stiam ce am de facut si bolnavul a evoluat foarte bine. Au ramas fetele stupefiate de rapiditatea mea. Atunci Arseni m-a luat in sectie la el, unde am stat 20 de ani. Am invatat multe de la el si aveam si talent, care in meseria noastra e obligatoriu”. Relatia a mers bine pana cand, in ’81, cand s-a intors din America de la o specializare, pacientii incepusera sa-i ceara sa-i opereze el. Profesorul Arseni imbatranise si nu mai vedea bine. “Cand intram cu el in operatie mi se facea frica. Cateodata trebuia sa-l tin de mana…”. Arseni suferea de o retinopatie diabetica si devenise invidios pe succesul discipolului sau. L-a mazilit pe Leon Danaila si i-a dat pe mana cea mai prapadita sectie din spital. Norocul lui a fost acela ca a putut lua cu el microscopul operator pe care profesorul Arseni nici nu stia si nici nu putea sa-l foloseasca.

Medic si gospodar
Cand a luat in primire sectia pe care n-a mai parasit-o niciodata, Leon Danaila nu avea nici macar o masa de operatie. A facut rost de una casata, a curatat-o si spalat-o si s-a pus pe treaba. “Era un dezastru. Cimentul era crapat si urcau furnicile pe pereti… Mi-a luat cativa ani s-o pun pe picioare”, isi aminteste venerabilul doctor. Se impartea intre operatii si treburile administrative. A facut un memoriu la minister, dar l-au refuzat comunistii din cauza lui Arseni, care se temea ca ramane fara clientela. Noroc cu un ministru al Constructiilor, unu’ Petre, care dupa ce a fost tratat de Danaila i-a facut sectia boboc cu materiale de la Casa Poporului. Fara acte si fara nici o aprobare. Mai mult, a “intepat” niste conducte de gaz si apa calda din apropiere si le-a bagat gaze si caldura. “Atunci Arseni, razbunator, a observat ca mi-am luat avant si a inceput sa ma santajeze. A luat memoriul pe care-l facusem eu si care fusese refuzat la interventia lui, l-a reformulat, l-a semnat cu numele lui si l-a retrimis la minister. N-a reusit sa-mi faca rau”, relateaza neutru Leon Danaila despre finele relatiei pe care a avut-o cu fostul sau profesor. Acum sectia sa e cea mai curata si dotata din tot complexul spitalicesc. Mobila, gresia, faianta, termopanele, televizoarele si chiar si unele dintre echipamentele medicale performante au venit din sponsorizari. Leon Danaila nu e numai medic, ci si un bun gospodar. “Acum imi dau seama si ii multumesc lui Arseni ca a vrut sa scape de mine…”, se reconciliaza post-mortem discipolul cu maestrul sau.

PERFORMANTa
» “Fiecare celula nervoasa e sfanta”

Statisticile profesorului Danaila sunt zdrobitoare: “Am operat peste 2.760 de anevrisme cerebrale. Am operat si cu laserul, dar microscopul operator e pianul meu. N-am mai gasit pe nimeni cu o statistica atat de mare. Un japonez are o mie si ceva de anevrisme. Acum lucrez la o carte depre ele. A 36-a. Ca sa faci astfel de operatii trebuie sa cunosti la perfectie harta creierului. Fiecare celula nervoasa e sfanta”.

66 Comments

 1. Adrian Neagu

  Buna ziua domnule doctor..
  Scuzati deranjul si necazul.
  Tatal meu de 64 de ani de cateva saptamani se simte slabit rau.
  L-am dus la spital la Calarasi, unde l-am scos intr-o stare f proasta.
  In urma rezultatului+ct reiese ca creierul se degenereaza usor(spun ei imbatranirea prematura a creierului), diagnostic Parkinson.
  Tata acum este f greu transportabil, deoarece in spital in loc sa i se dea tratament pentru neuro, au bagat in el perfuzii si arata f slabit
  La externare am fost sa il vada un neurolog, care a confirmat ca are parkinson si i sa administrat un tratament cu niste fiole care regenereaza putin creierul NEUROVERT, CAVINTON, SERMION.
  Nu mai stim ce sa facem cu el…
  Efectiv face pe el in pampers necontrolat, sistemul locomotor este cam la pamant, abia umbla prin casa cativa metrii si asta ajutat.
  Nu stiu, ma puteti sfatui ce sa fac?
  Repet este f greu transportabil si locuim in alt judet.

  Reply
 2. Aurel

  Dragi colegi de suferință, îl puteți găsi pe domnul profesor la numărul de telefon 0040213343004, dar să sunați de luni până vineri între 6:30 – 9:00 dimineața căci în afara acestui interval de timp Dl. Doctor intră în operații și e foarte greu de găsit.
  Doamne ajuta.

  Reply
 3. olteanu danut

  Bună ziua d-nule. Acad. Dr. Birladul a dat doi șefi de stat : Cuza și Ghe. Dej și , cel cu care putea fi skimbat Ceaușescu , e tot moldonean .

  Reply
 4. MONICA

  Buna ziua!
  Am nevoie, va rog de un numar de telefon al domnului doctor Danaila Leon pentru o parere legata de diagnosticul de epilepsie generalizata.
  Va multumesc!

  Reply
 5. Harand larusa

  Cu lacrimi in ochi si cu inima indurerata va rog un numar de contact al dr Leon Danaila va rog.

  Reply
 6. taxioptiopy

  Агрегатор Я. такси Самара позволяет людям вызвать транспорт в любое удобное вам время. Сделать заказ авто вы можете тремя способами: через специальное мобильное приложение, закачав его, на сайте, по телефону яндекс такси. Надо указать время когда нужна машина, личный номер сотового телефона, местонахождение.

  Заказывают Я. такси с детским авто креслом для перевозки деток, вечером после встреч стоит прибегнуть к Яндекс такси, чем садиться в транспортное средство нетрезвым, в аэропорт или на вокзал удобнее пользоваться Я. такси ненужно думать где оставить свою машину. Расчёт выполняется безналичным или наличным переводом. Время прибытия Я. такси составляет от 3 до 5 мин ориентировочно.

  Плюсы работы в Яндекс такси: Быстрая регистрация в приложение, Не очень большая комиссия, Выплаты мгновенные, Постоянный поток заявок, Диспетчер круглосуточно на связи.

  Для работы в Я. такси водителю необходимо зарегистрироваться самому и автомашину, все это займёт пять мин. Наша комиссия будет составлять не более 15 % отдохода. Вы можете без проблем получить зарплату когда вам нужно. У вас всегда обязательно будут заказы. Если возникнутвопросы сможете соединиться с постоянно действующей службой сопровождения. Яндекс такси помогает людям быстро доехать до места назначения. Заказывая современное Я. такси вы получите первоклассный сервис в городе.

  работа в такси на личном автомобиле : такси самара работа для водителей

  Reply
 7. optiopy

  ООО Спецводсервис диагностирует скважины, производит Проектирование и строительство ВЗУ.
  У нас вы найдете Строительство ЛОС, а также Пескоуловители, мы можем произвести Подбор оборудования для обустройства скважины. Бурение скважин на воду, Геологическое изучение недр, Обслуживание систем водоснабжения.
  В СПЕЦВОДСЕРВИСЕ для вас естьв продажу(услуги) КАНАЛИЗАЦИОННЫЕ ДРОБИЛКИ, Отстойники для воды, Лопастные мешалки, Декантерные центрифуги, Распределительные колодцы, Биоблок ЭКОФИШ, Статические смесители, ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Вышки (сотовой связи в том числе), ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Флокуляторы, ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Шнековые конвейеры, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД КПН с сорбционным блоком, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт) Ротационно-поршневые насосы, ВОДОПОДГОТОВКУ Сорбционная фильтрация, а также все для автомойки Очистное сооружение для моек легкового транспорта.

  Чистка фильтров скважин – Гидродинамическая очистка скважин

  Reply
 8. Elena Ghiga

  Buna seara!
  Nu pot spune ca sunt disperata, sunt foarte ingrijorata, am un baietel de 3 ani si 9 luni si nu vorbeste, nu l-am auzit ca spune “mama”, “tata”..am fost la un medic neuropsihiatru, psiholog, logoped, luam sirop Censton din martie, l-am oprit si am luat MENTAT sirop, mergem la gradinita in grupa mica….si tot nu reuseste sa rosteasca cuvinte simple, este afectuos, sociabil, isi intelege sarcinile, reactioneaza cand e suparat, plange , se bucura, aude muzica….dar nu vorbeste..Am auzit de minunile pe care le face dl.prof.doctor Danaila cu creierele oamenilor si un sambure de speranta mi-a incoltit in suflet.Ajutati-ma si pe mine va rog daca se poate sa il duc pe Andrei la dl.doctor, imi doresc sa aud si eu simplul cuvant…”mama”..Va multumesc.

  Reply
 9. marius

  Buna ziua d-le doctor , Danaila, am o mare rugaminte , cum pot lua legatura dv , ptr a ma programa .
  Am epilesie de la varsta de la 2 ani, in 2014 am fost la tg. mures . la un control general , dupa analizele facute , RMN, VIDEO EGG, SI EGG sa ajuns la concluzia ca ar fi operabil , as vrea sa ma programati pentru un set de analize tentru interventia chirurgicala.

  Reply
 10. Gratiela Vasile

  Buna ziua!as vrea sa ajung la d-l dr.Danaila si nu stiu cum,piate cineva sa ma ajute cu un nr. de telefon.mail,etc.Vreau sa ajung la dansul cu fetita mea in varsta de 12ani care a fost diagnosticata cu screloza hipocampica bilaterala,la scoala avem rezultate proastedin pacate,va rog mult sa ma ajutati,multumesc.

  .

  Reply
 11. vraciu elena

  Dl.Prof.Dr.Leon Danaila este un super om din toate punctele de vedere.Are o privire si o vorba blajina si te incurajeaza oricat de grea ar fi operatia . Nu voi putea sa -i multumesc pentru ce a facut pentru fiica mea niciodata atat dansului cat si echipei cu care lucreaza Dr.Stefanescu ,Dr.Popescu ,Dr.Ciocan,Dr.Toader si altii care nu mi i mai amintesc acum .Le doresc multa sanatate si Dzeu sa le manuiasca mainele sa aiba numai operatii reusite .

  Reply
 12. alina

  am un nepotel de 2 ani si la RMN i s-a descoperit o pata pe cerebel. Am dori sa ajungem la domnul profesor dr. Leon Danaila. Stiti cumva daca primeste si copii? Va multumesc

  Reply
 13. Manuela

  E clar: azi gramatica imi joaca feste, dar va rog sa ma intelegeti ca de vineri nu mai realizez ce-i cu mune!

  Reply
 14. Manuela

  Imi cer scuze pentru greseala gramaticala pe care am facut-o (varsta), si mai vin cu o rugaminte: sa-mi spune-ti si cam care sunt onorariile la astfel de interventii, cu aproximatie! Multumesc tare mult!

  Reply
 15. Manuela

  Sunt disperata! Vineri am aflat ca sotul meu, in vastra de 46 ani are o tumora – neurinom de acustic, cu dimensiuni 47/42/40, care trebuie oparata urgent! Nu stiu incotro sa o iau! Dati-mi si mie numarul de telefon al domnului frofesor doctor Leon Danaila si unde poate si gasit, pe adresa de e mail manu6517@yahoo.com. Multumesc din inima!

  Reply
 16. Manuela

  Sunt disperata! Vineri am aflat ca sotul meu, in vastra de 46 ani are o tumora – neurinom ed acustic, cu dimensiuni 47/42/40, care trebuie oparata urgent! Nu stiu incotro sa o iau! Dati-mi si mie numarul de telefon al domnului frofesor doctor Leon Danaila si unde poate si gasit, pe adresa de e mail manu6517@yahoo.com. Multumesc din inima!

  Reply
 17. bogdan

  am o problema foarte grava cu tata e internat la galati si am nevoie de urgenta un email sau nr de tel al domnului doctor danaila iti multumesc

  Reply
 18. catalinmagda

  Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate domnilor doctori,Dr.Danaila si Dr.Stefanescu.Mi-ati operat bunicul in anul 1989 care si acum traieste in Partos,judAlba aproape de com.Ciugud locul de nastere a domnului Dr.Stefanescu,este bine si asta se datoreaza numai lui Dumnezeu,El prin voi a binevoit ca si acum bunicul meu sa fie bine si in viata.Sunteti niste oameni minunati.Va pup din suflet!!

  Reply
 19. Laura

  Profesorul Danaila este un om extraordinar.Eu ii sunt foarte indatorata. Am fost operata in urma cu 28 de ani si am primit in dar de ziua mea o operatie complicata, o anastomoza. Diagnosticul meu era Maladie Moya-Moya.Atunci cand m-am imbolnavit, in 1983, eram a 6-a care a scapat cu viata pe glob. Asa imi amintesc ca mi-au spus medicii.
  Oricum, aceasta e doar o statistica. Dar profesorul e chiar un om minunat. Ma bucur ca a ramas acelasi om bun. Nu stiu ce ne-am face fara astfel de oameni.

  Reply
  • Mihaela

   Buna Laura, am citit ca ai fost operata de sindrom moya moya
   Astazi in urma unui rmn mi a fost pus acest diagnostic
   Sunt disperata
   Crezi ca ne putem auzi sa imi impartasesti din experienta ta

   Reply
 20. Dobrota Nicolae

  Buna seara ma numesc Dobrota Nicolae sunt din tg jiu am 23 de ani si din pacate din nastere imi tremura mainile, iar la vasta de 5 ani in urma unei petrecere unde era foarte mult curent am ramas si cu un tremurat al capului un fel de panchinson dar nu tremur tot timpul, cand eram mic prin anul 1994 am fost la control la craiova spitalul nr 1 unde mi sa spus ca as avea torticolis, 2 ani mai tarziu am fost la cluj napoca si mi sa spus ca sunt prea mic ca sa fiu operat de torticolis si sa astept implinirea vastei de 18 ani din pacate nu am mai dispus de resursele financiare, din pacate ultima data ( in august 2009) cand am fost la control in craiova mi sa recomandat sa fac un examen rmn in care mi-a iesit ca am o pata pe creierul mic si de la acceasta pata mi-sar tragea toate problemele mele de sanatate. V-as ruga frumos daca ma-ti putea ajuta sa pot sa iau legatura cu domnul doctor. va multumesc si va urez tututror multa sanatate ca este cea mai de pret datele mele de contact sunt urmatoarele adresa de mail dobrotanicolae18@yahoo.com

  Reply
 21. madalina

  Buna ziua! Va rog, daca stie cineva, am nevoie de o adresa de e-mail a domnului Dr. Danaila. Doresc sanatate la toti! Va multumesc!

  Reply
 22. Ştefan

  Numărul doctorului Dănăilă e disponibil pe internet și îl puteți găsi chiar și în articolul de mai sus.

  „Important: Doctorul Dănăilă poate fi găsit la spitalul Bagdasar-Arseni 021 334 30 05.”

  Reply
 23. aura

  Buna ziua,
  As dori si eu sa-i scriu dlui danaila. daca puteti sa ma ajutati si pe mine, v-as fi recunoscatoare. Multumesc

  Reply
 24. Anda

  Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie informatii, un numar de telefon a dl Dr Leon Danaila. Ceea ce a facut dansul a fost o minune !!!

  Reply
 25. stanca gabriel

  buna ziua,
  Am rugamintea daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu informatii despre dl Dr Leon Danaila.
  Cum putem intra in legatura cu el,un nr. de telefon daca se poate,am nevoie urgent de sfatul lui ..
  va multumesc din suflet !

  Reply
 26. solomon violeta

  Poate dintre cei care ati lasat cate un mesaj,poate ati facut rost de acest nr atat de important!!Va rog din tot sufletul!!mii de multumiri!!!

  Reply
 27. solomon violeta

  Buna ziua!va rog din suflet daca puteti sa-mi dati si mie un nr de tel al domnului dr.Leon Danaila.E urgent!!

  Reply
 28. Talos

  Mi-ar fi rusine sa fiu presedintele acestui om,eu sa iau salariu 6700, iar acest om numai 1600.Sunt socat.

  Reply
 29. gabryella

  Buna ziua!as dori si eu un nr de tel al dlui prof. Leon Danaila sau orice numai sa pot sa iau legatura cu dansul.Va rog!gaby_sarra@yahoo.com

  Reply
 30. ion henri

  De cele mai multe orise dovedeste ca marii oameni ai Romaniei sunt din Moldova noastra adica mai precis din Botosaniul care a dat atatea personalitati in foarte multe domenii si continua sa dea genii. La tv vedem ca in Moldova se omoara oamenii intre ei,se violeaza copii,oameni betzi si dezaxati astfel incat toti se feresc de moldoveni sau unii chiar ascund locul nasterii ca sa nu se interpreteze altfel. In Romania a fost si continua sa fie o rasturnare a valorilor,oamenii capabili nu au sanse in fatza relatiilor si celor cu pile. Prof Asene a fost un comunist care a promovat cu PCR-ul ca doar era medicul lui Leana si Nicolae Ceausescu.
  Sa ne traiasca sanatos, multi ani cu bucurii d-lui doctor Leon Danaila. Astfel de oameni avem multi in multe domenii dar nu se vad pentru ca se promoveaza mediocritatea.Stie oricine asta dar nu se poate face nimic.Deocamdata!

  Reply
 31. irina dorina

  as dori sa ma ajutati si pe mine da-mi adresa unde sa scriu la domnul doctor leon danaila despre problema care o am ,la cap.sau email lui,orice,ca imi doresc sa ai trimit documente despre bola care o am,ca sa primesc un raspuns daca ma va putea ajuta sau nu.va multumesc irina din lugoj

  Reply
   • Paul

    Buna,
    Am rugamintea daca se poate sa ma ajuti si pe mine cu informatii despre dl Dr Leon Danaila.
    Cum putem intra in legatura cu el/ cum am putea sa ne programam la o interventie la dansul.

    Multumesc!

 32. adrian

  buna
  am o nepotica ce a suferit un atac cerebral la varsta de 2 ani
  o parte a creierului a ramas paralizata
  are 7 anisori
  din punct de vedere fizic este dezvoltata normal
  a fost in strainatate si nu au putut face mare lucru
  cum as putea lua legatura cu domnul doctor
  adrianpele16@yahoo.com
  va multumesc

  Reply
   • Adrian

    Salut Alexei!
    Ma poti.ajuta cu o adresa de email a dnului doctor Danaila sau ne de tel.
    Te rog mult!

   • Cristina

    Buna Alex,
    As dori un nr de tel de contact si o adresa de email ,daca ai, a Prof. Dr. Leon Danaila.
    Fratele meu a fost diagnosticat cu o boala rara si am avea nevoie de sfatul dansului.
    Multumesc mult de ajutor.
    Cristina

 33. ANDRA TATARU

  D-nul Prof.Dr. Leon DĂNĂILĂ este OMUL CARE INVINGE MOARTEA!Este părintele neurochirurgiei şi al neurochirurgilor!Aşa mi-a fost mie descris şi vă asigur ca nu sunt cuvinte mari!Pe 18 martie 2008, o echipă de îngeri ” mi-au cotrobăit prin cap” şi m-au salvat din ghearele ”d-nei cu coasa”!Prof.dr. Leon Dănăilă, dr. Ştefănescu Florin, dr. Ciocan Liviu şi dr. Popescu au pus mână de la mână şi mi-au făcut rost de nişte ani buni de viaţă!Nu trece zi să nu mă gândesc la mâinile iscusite care mi-au ”cârpit” un nemernic de anevrism instalat confortabil pe nervul meu IV care era direct răspunzător de o pareza ”reuşită” a ochiului meu drept!VĂ MULŢUMESC CĂ EXISTAŢI!COPILUL MEU ARE MAMĂ!Eu sunt omul cu două zile de naştere!Despre primele clipe ale primei zi de naştere nu-mi amintesc, insă ziua în care m-am născut a doua oară va ramane veşnic în memoria mea!VĂ MULŢUMESC DOMNILOR DOCTORI!Este incredibilă clipa în care începi să trăieşti!

  Reply
 34. Mioara istrate

  Multa sanatate domnului Dr Danaila,cel putin atata cat a redat celorlalti semeni.In acesc caz cuvintele sunt putine,avem cuvinte de apreciere din belsug pentru nonvalori,mare pacat.SA NE TRAITI !!!

  Reply
 35. Lucia

  Activitatea domnului doctor Danaila Leon confirma cu prisosinta zicala “Omul sfiinteste locul”.

  Reply
 36. Mioara

  Am o rugaminte catre cei care ma pot ajuta si indruma. Mama mea este de 3 saptamani imobilizata la pat cu dureri puternice in zona lombara. Diagnosticele sunt multiple, nici nu stiu cu ce sa incep: poliartrita reumatoida, osteoporoza, insuficienta renala, anemie aplazica provocata de medicamente.
  Am chemat Salvarea de 2 ori in ultimile 2 saptamani. Ultimul sfat a fost sa consultam un neurochirurg,sa faca un RMN, apoi daca vor fi locuri sa o internez la un spital de reumatologie. Nu stiu cui sa ma adresez. Nu imi spune nimeni, clar, unde sa merg. Sunt disperata.
  Multumesc anticipat.

  Reply
 37. arama ioan botosani

  sa va dea Dumnezeu multa sanatate si tare asi dori nr;de telefon al D-stra deoarece si sotia mea este foarte bolnava,va rog din suflet cine poate sa mil dea nr;de telefon a D-lui PROFESOR DOCTOR LEON DANAILA numarul de telefon este; 0749345492 VA MULTUMESC DIN ADANCUL SUFLETULUI MEU

  Reply
  • Ionescu Eleonora

   Ma bucur nespus de mult ca doctorul Danaila Leon a salvat viata tatalui tau.Sa ii dea dumnezeu sanatate pt ca pot sa spun ca este un doctor extraordinat dar in acelasi timp este si un om minunat si ami presus de toate fff modest.Nu spun asta doar ca sunt nepoata dansului dar chiar asa este.Sa ii dea dumnezeu sanatate si sa poata merge mai departe peste moartea nasei mele.

   Reply
   • Nicu Sandu

    Sunt operat din 1985 de domnul doctor Leon Danaila de un anevrism cerebral.Ii sunt recunoscator ca mi-a redat viata.
    Sunt bine si ma gandesc cu ganduri de multumire la domnul”sculptor de creiere”.
    Multa sanatate ii doresc si putere de a oferi si altora sansa la viata cum mi-a dat-o si mie.

So, what do you think ?