Darabani.org

Cel mai nordic oraş de pe internetul românesc

Campioana mondială la atletism

292

Articol preluat integral de pe Stiri.Botosani.ro.

Marieta Ilcu-Raileanu este nascuta in Darabani, pe 16 octombrie 1962. Este licentiata a Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti, si activeaza ca antrenor de atletism in Hunedoara.

In peste 20 de ani de atletism, Marieta Ilcu Raileanu a obtinut 10 medalii, la cele mai importante competitii atletice internationale: Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Cupa Mondiala si Jocurile Mondiale Universitare.

Este campioana mondiala la saritura in lungime, la Toronto, in 1993, si campioana mondiala universitara, in lungime, la Zagreb, in 1987.

“De-a lungul carierei mele am obtinut zece mari medalii, aur, argint si bronz, numai la competitii din elita atletismului mondial: la campionate europene, mondiale, jocuri mondiale universitare sau cupa mondiala. Mi-am dorit medalii si pot sa spun ca sunt una dintre performerele fericite care a obtinut rezultate mari. Mi-as fi dorit si o medalie la Jocurile Olimpice, dar, din pacate, am participat doar la o singura Olimpiada, cea de la Barcelona, din 1992, si era spre sfarsitul carierei mele. Am concurat atunci accidentata la un picior si nu am adus rezultate. Am fost in forma insa pentru Olimpiada de la Seul, din 1988, dar atunci era alt regim si Romania a deplasat doar cinci atleti acolo. Din pacate, am privit Olimpiada de la televizor”, spunea, in urma cu cativa ani, Marieta Ilcu-Raileanu.

In prezent, desi ocupa un post aparent pretentios, in cadrul Directiei Judetene de Sport din Hunedoara, Marieta Ilcu-Raileanu antreneaza copiii.

“Sportul de performanta cere sacrificii. Sa obtin ceea ce am obtinut am facut foarte mari sacrificii, insa nu pot sa spun ca imi pare rau, pentru ca am avut o viata frumoasa si un ritm de trai care mi-a deschis ochii, si capul, si mintea sa vad ceea ce se intampla in viata si in lume in general”, marturiseste atleta.

A primit numeroase invitatii de a preda in universitati din Japonia, Germania, Kenia, dar a refuzat de fiecare data, din fidelitate fata de tara si pamantul sau. Acum, in vremuri in care sportul se lupta intre politica si lipsuri de tot soiul, regreta deciziile din trecut.

La 12 ani a castigat un concurs de selectie. Astfel ca, dupa 3 ani de vioara, s-a trezit pe stadion, unde fugise de acasa, cu toate riscurile. Au urmat, apoi, zile, ani grei: sute de tone de haltere de ridicat si milioane de kilometri de alergat.

“Este foarte important ca optica guvernului si a celor care ne conduc sa se schimbe, pentru ca sportul a fost oglinda Romaniei, este modalitatea cea mai buna de a fi reprezentati la nivel international si trebuie sa fie o parte importanta din politica tarii. Nu vorbesc numai de sportul de performanta. Fara de niste oameni sanatosi si la minte, si la trup, nu facem nimic”, spune Marieta Ilcu-Raileanu, fosta campioana mondiala la atletism

292 Comments

  1. russa-diploms-srednee.com

    Купить старый диплом техникума – – это шанс оперативно получить документ об академическом статусе на бакалаврской уровне без дополнительных забот и расходов времени. В столице России имеются различные вариантов настоящих дипломов бакалавров, гарантирующих удобство и простоту в процессе.

    Reply
  2. orik-diploms-srednee.com

    В столице России купить диплом – это удобный и оперативный вариант достать нужный документ без избыточных проблем. Большое количество фирм продают сервисы по созданию и продаже свидетельств разных образовательных институтов – https://www.orik-diploms-srednee.com/. Выбор дипломов в городе Москве велик, включая документы о высшем уровне и среднем образовании, документы, свидетельства вузов и университетов. Главное плюс – возможность приобрести аттестат официальный документ, гарантирующий истинность и высокое стандарт. Это обеспечивает особая защита против подделки и позволяет воспользоваться аттестат для различных нужд. Таким путем, покупка свидетельства в Москве является важным безопасным и оптимальным решением для тех, кто стремится к процветанию в сфере работы.

    Reply

So, what do you think ?