Darabani.org

Cel mai nordic oraş de pe internetul românesc

Mănăstirea Sfânta Treime de la Eşanca

12

La data de 3 ianuarie 2009 a avut loc sfinţirea mănăstirii din satul Eşanca, aflat în componenţa Darabanilor. Acest eveniment a beneficiat de prezenţa Episcopului Vicar Mitropolitan Calinic Botoşăneanul.

Noul aşezământ monahal se numeşte  Sfânta Treime şi are două hramuri: al Sfintei Cuvioase Parascheva şi al Sfântului Serafim. Ideea unui locaş de rugăciune, aici pe valea Eşancei, aparţine părintelui Serafim Grigoraş, preot la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, el însuşi fiu al satului Eşanca.

Monahia Petronia Ilaş, de la Mănăstirea Agapia, având trei decenii şi jumătate de experienţă călugărească, este stareţa Mănăstirii Sfânta Treime de la Eşanca. Mănăstirea va găzdui pentru început 7 maici în chiliile deja construite, urmând ca altele să li se alăture în alte câteva chilii la care lucrul încă nu a început. Deşi lucrările generale nu sunt încă finalizate, în biserica mănăstirii se vor oficia slujbe religioase, prima dintre acestea fiind cea de Bobotează.

Click pentru galeria foto

12 Comments

 1. graphyday

  In this cohort, 123 patients had received etoposide alone or in combination with other drugs not known to be leukaemogenic, whereas 41 patients who had not responded adequately to these treatment protocols were subsequently given doxorubicin and or cyclophosphamide in addition to etoposide is generic cialis available This interference is minimal in otherwise normal subjects but may be significant in patients with nephrotic syndrome or hepatic cirrhosis

  Reply
 2. adelina

  poate e cineva dintre cei care au fost la aceasta manastire si ar putea posta cateva fotografii de acolo.eu am fost. am fost primiti cu multa dragoste.e tare frumos, dar nu am avut aparat de fotografiat.merita drumul pana aolo, desi e departe.

  Reply
 3. simona bas

  Dragii mei este de o frumusete aparte aceasta manastire!!!Caldura cu care am fost aici intampinata nu poate fi descrisa in cuvinte…..Este singura manastire din tara in care se gasesc Sfinte Moaste ale Sf Serafim de Saraov!!!!

  Multa pace si bucurie!!!!

  Reply
 4. Ştefan

  Pet – Nu știu când vom reuși, suntem la vreo 500 de km depărtare. :) Dacă ai niște poze la zi, trimite-ni-le și le punem pe site.

  Reply
 5. Pet.

  Salut !

  e foarte frumoiasa Manastirea !
  intre timp s-a mai lucrat la ea
  chiar ieri am vazut ca s-au pus portile !:)
  sper sa o vizitati si voi :)

  Reply
 6. alex

  Va multumim pentru cont si in numele Cristinei.
  Sper sa fie de folos.

  Reply
 7. Cristina Marinescu

  Va rog sa-mi comunicati contul in care se pot face donatii in RON pentru manastirea Sf. Treime de la Esanca.

  Va multumesc!

  Reply
  • protopopiat darabani

   Contul este RO48 RNCB 0043 1147 9889 0001 deschis la BCR agentia Darabani Jud. Botosani

   Reply

So, what do you think ?