Darabani.org

Cel mai nordic oraş de pe internetul românesc

Asociația Nord

Site-ul Darabani.org este un proiect al Asociației Nord.

Logo NordDespre
Asociația Nord contribuie la animarea și dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Credem în capacitatea transformatoare a culturii, care poate schimba în bine orice comunitate.

Sigla Asociației Nord este o reprezentare a blazonului familiei lui Theodor Balș, întemeietorul târgului Darabani (1837), unde asociația își are sediul.

Misiune
Misiunea noastră este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor din Nord, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere (România, Republica Moldova, Ucraina).

Proiecte
Proiectele noastre urmează patru direcții prioritare: evenimente culturale, proiecte de conservare și promovare a patrimoniului material și imaterial, inițiative în spațiul public, programe de educație și tineret și cauze sociale.

  • Zilele Nordului: festival de muzică, arte și călătorii
  • Muzeul Nordului: muzeu de istorie și etnografie a regiunii
  • Darabani.org: oamenii și poveștile Darabanilor
  • Aproape.de/Prut: site de itinerarii și călătorii în Nord
  • Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare: reamenajare peisagistică
  • Concertul de Iarnă de la Darabani: muzică clasică, recital caritabil

Contact
Dacă ești interesat să contribui, scrie-ne la salut [@] nordul [.] ro.

 www.nordul.ro