Darabani.org

Cel mai nordic oraş de pe internetul românesc

Staţia meteo din cel mai nordic oraș al ţării

 „Condei de junior” este o rubrică semnată de elevii Școlii Generale „Leon Dănăilă” din Darabani, pasionați de istorie locală, interesați de a învăța secretele scrisului și dornici să facă și altora cunoscute poveștile pe care ei le descoperă.

statia 3Staţia meteo Darabani, aflată în cel mai nordic oraș al ţării, este una dintre cele 159 de staţii din România.

Dupa doi ani de începerea construcţiei, la data de 01.11.1986 a început să funcţioneze. Stația meteorologică de la Darabani a fost iniţiativa fostului director Mircea Amăriucăi, ajutat de regretatul profesor de geografie Ion Iftincă.

statia 2Situată în nord-vestul Darabaniului, staţia a fost construită pe un deal, așa încât să nu fie influenţată de forme de relief sau obstacole. Ea funcţionează cu un personal de 6 persoane pe timp de zi, iar noaptea în sistem automat. S-a început cu aparatură clasică, însă acum stația este automatizată, funcționând pe bază de senzori.

statia 4Informaţiile meteorologice se transmit oră de oră la Bacău, mai exact la SPV (Serviciul de Prevedere a Vremii), de unde ajung la centrul meteorologic de la Iaşi. Indicativul staţiei meteo Darabani este 00.

În această parte a ţării au loc fenomene ce nu apar în mod obișnuit la noi în țară, precum vijelia de vară din data de 20 august, anul acesta, ce s-a soldat cu pagube materiale.

 

Articol semnat de Vlad Guceanu, elev în clasa a VIII-a A

6 Comments

  1. jordans for cheap

    Read reviews and was a little hesitant since I had already inputted my order. potentially but thank god, I had no issues. exactly like the received item in a timely matter, they are in new condition. you ultimately choose so happy I made the purchase. Will be definitely be purchasing again.
    jordans for cheap https://www.realjordansshoes.com/

    Reply

So, what do you think ?